Teaser Noria BV Fase 1 Bison

Subnavigatie

In het kort

Arbeidsplaatsen (FTE) 4 plaatsen - 2 werknemers
Type ☐ MKB
☒ Start-up
Oprichtingsjaar 2018
Naam ondernemer Rinze de Vries (vertegenwoordiger bij deze financieringstafel) en Arnoud van der Vaart
Adres Molengraaffsingel 12, 2629JD Delft
Telefoon 06 - 24856070
E-mail rinze@noria.earth
Huisbank Rabobank

Wereldwijd eindigt er elke minuut ongeveer 1 vrachtwagenlading aan plastic afval in onze oceanen. Dat is 8 miljoen ton plastic afval per jaar. Naar schatting gaat er via de Nederlandse rivieren Jaarlijks meer dan 3 miljoen kilo plastic afval naar de Noordzee. In landen als China, Indonesië, Vietnam, etc. is het probleem nog veel groter.

Noria is een bedrijf dat duurzame methoden en technieken ontwikkelt om plastic afval dichtbij de bron uit het water te verwijderen. Daartoe wordt allereerst onderzoek gedaan naar een specifieke situatie, zodat een optimaal passende oplossing kan worden gerealiseerd. Bij deze oplossing wordt gekeken naar de natuurlijke omstandigheden zoals stroming van het water en de wind. Door de locatie te selecteren waar het plastic naartoe drijft is er geen externe energiebron nodig en kan het afvalprobleem op een duurzame en betaalbare manier worden aangepakt.

Door samen te werken met de natuur en het plastic dichtbij de bron te verwijderen, kan worden voorkomen dat schadelijke stoffen in het milieu terecht komen. Dit is mede omdat het afbraakproces van macro naar microplastics nog niet heeft plaatsgevonden.

Kernactiviteiten onderneming

Wij verwijderen plastic afval op een duurzame manier uit het water. Dit doen wij door eerst het probleem goed in kaart te brengen en te kijken waar de natuurlijke krachten het plastic naartoe brengen. Vervolgens wordt het plastic op de zogenaamde hotspots met één van onze duurzame systemen verwijderd en verwerken wij het tot nieuwe hoogwaardige producten.

Momenteel zijn wij aan het uitbreiden met personeel en onze prototypes aan het produceren.

Korte beschrijving herkomst financieringsbehoefte / zakenpartner

Momenteel geen directe financieringsbehoefte. Mogelijk over een half jaar. Dit zal dan gaan om een bedrag tussen de 500.000 tot 2.500.000

Gewenste financieringsvorm

Wij staan open voor meerdere vormen van financiering

Videopitch

Bekijk de onderstaande video voor een pitch van 2 minuten

Need financial support from Bison Financing Tabel

Call or email