Subnavigatie

Coriana Carpenter - Benten Water Solutions

Dankzij een lening van 55 duizend euro, afkomstig van stichting Bison, kan Benten Water Solutions het eerste formele testcentrum voor waterkwaliteitssensoren in Europa opzetten. Het centrum wordt neergezet in samenwerking met het Waterapplicatiecentrum en het Center of Expertise Water Technology (CEW) en is uniek, omdat het werkt vanuit het EU Environmental Technology Verification (ETV)-programma.

"Dat betekent dat we volgens strenge regels gaan testen”, aldus Corina Carpentier, oprichtster van Benten Water Solutions. “Al deze strenge eisen hebben dan als gevolg dat er een Europees keurmerk aan het uiteindelijke resultaat zal hangen. Ons doel is om met dat keurmerk uiteindelijk een leidende rol op de Europese markt te gaan spelen.”

Het testcentrum wordt ontwikkeld door slim gebruik te maken van de faciliteiten op de WaterCampus Leeuwarden en dankzij een lening van de stichting Bison. De stichting is in het leven geroepen om startende bedrijven, met name in de watertechnologie en health, financieel te ondersteunen. De plannen van Benten Water Solutions konden rekenen op het nodige enthousiasme vanuit de expertgroep van de stichting. “Het mes snijdt aan twee kanten”, aldus Carpentier. “In Europa zijn veel slimme bedrijven die mooie dingen ontwikkelen en dat soort technologieën verdienen het om hun weg naar de markt te vinden. Dankzij het testcentrum vínden ze die weg niet alleen, ze ontvangen ook een keurmerk dat hun kwaliteit garandeert.”

“We zijn ontzettend blij met het vertrouwen van de stichting Bison en de mogelijkheid om deze nieuwe technologieën te stimuleren. Als koploper binnen de watertechnologie moet je blijven innoveren en investeren en met dit testcentrum is dat precies wat we doen.”

Website Benten Water Solutions

Need financial support from Bison Financing Tabel

Call or email